İZMİR / DİKİLİ - Kabakum İlkokulu

TARİHÇE

1945 yılında Nail ÇAĞLAYAN isimli öğretmenin, öğretmen olarak köye atanmasıyla köyde eğitim başlamıştır. Kabakum köyünde okul olmamasından dolayı Nail Öğretmen bir evin odasını derslik yapmıştır.

Nail öğretmen, köylüler ve dönemin Milli Eğitim Müdürü sayesinde 1964 yılında köye Kabakum İlkokulu açılmış, 1991-1992 ders yılında İlköğretim okuluna çevrilmiştir. Salihler, Sahileraltı Kıratlı, Gökçeağıl ve Çukuralan köyü öğrencileri Kabakum İlköğretim Okulu’na taşınmıştır. 2003-2004 yılında Sahiler İlköğretim Okulu açılınca civar köyler bu okula taşınmıştır. İslamlar, Müsellim, Kızılçukur ve sitelerde oturan öğrenciler halen Kabakum İlk ve Ortaokuluna taşınmaktadır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 zorunlu eğitim döneminin başlamasıyla Kabakum İlköğretim Okulu; Kabakum İlkokulu ve Kabakum Ortaokulu olarak ikiye ayrılmıştır.

Binamız üç bloktan ve bir yemekhaneden oluşmaktadır. Sosyo-ekonomik olarak dar gelirli ailelerin oturduğu yerleşim yerindedir.

Yayın: 24.10.2016 - Güncelleme: 24.10.2016 11:27 - Görüntülenme: 1165